Βουβαλίσια προϊοντα - Φάρμα Ξανθόπουλος

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΑΒΟΥΡΜΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ, ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ, ΜΠΙΦΤΕΚΙ

Διεύθυνση - ΕΜΠΟΡΙΟ Διεύθυνση: ΘΡΑΚΙΚΟ Τ.Κ. - ΕΜΠΟΡΙΟ Τ.Κ.: 62043
Περιοχή - ΕΜΠΟΡΙΟ Περιοχή: Σέρρες Κατηγορία - ΕΜΠΟΡΙΟ Κατηγορία: ΕΜΠΟΡΙΟ
Τηλέφωνο - ΕΜΠΟΡΙΟ Τηλέφωνο: 2323071310 Fax - ΕΜΠΟΡΙΟ Fax: 2323071310
Κινητό - ΕΜΠΟΡΙΟ Κινητό: 6980569433 E-mail - ΕΜΠΟΡΙΟ E-mail: topika.boubalia.serron@gmail.com
Υπεύθυνος - ΕΜΠΟΡΙΟ Υπεύθυνος: ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΕΜΠΟΡΙΟ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα - ΕΜΠΟΡΙΟ Ιστοσελίδα:
Προϊόντα από Ελληνικά Βουβάλια εκτροφείς μας. Τυποποιημένα κρέατα, λουκάνικα, Καβουρμά, Καπνιστό, Σουτζουκάκι, Μπιφτέκι. Γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, γιαουρτί, βούτυρο, κρέμες, καζάν ντιπί. Ζυμαρικά από βουβαλινί γάλα 100% σε μεγάλη ποικιλία. Στις άκρες του παρυδάτιου δάσους του ποταμού Στρυμόνα της λίμνης Κερκίνης (με έδρα το χωριό Θρακικό-Ομαλό Σιντικής) σε έναν μοναδικό υγροβιότοπο, ζει ο μεγαλύτερος αριθμός νεροβούβαλων στην Ελλάδα. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αρκετά δυνατό κ...
Επισκέπτες: 14101

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΑΒΟΥΡΜΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ, ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ, ΜΠΙΦΤΕΚΙ

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΑΒΟΥΡΜΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ, ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ, ΜΠΙΦΤΕΚΙ

Προϊόντα από Ελληνικά Βουβάλια εκτροφείς μας. Τυποποιημένα κρέατα, λουκάνικα, Καβουρμά, Καπνιστό, Σουτζουκάκι, Μπιφτέκι. Γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, γιαουρτί, βούτυρο, κρέμες, καζάν ντιπί. Ζυμαρικά από βουβαλινί γάλα 100% σε μεγάλη ποικιλία.

Στις άκρες του παρυδάτιου δάσους του ποταμού Στρυμόνα της λίμνης Κερκίνης (με έδρα το χωριό Θρακικό-Ομαλό Σιντικής) σε έναν μοναδικό υγροβιότοπο, ζει ο μεγαλύτερος αριθμός νεροβούβαλων στην Ελλάδα. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αρκετά δυνατό και αυτό εξηγεί την υπερβολική ανθεκτικότητα τους σε ασθένειες. Αυτή την φυσική τους άμυνα την περνούν στα μικρά τους, μέσω του γάλακτος, οπότε και στους ανθρώπους.

Η φάρμα μας καθοδηγείτε και εποπτεύετε για την τήρηση των γενετικών στοιχείων του Ελληνικού νεροβούβαλου για λογαριασμό του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Ν. Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης το οποίο είναι υπεύθυνο για την τήρηση του γενεαλογικού βιβλίου των Ελληνικών Βουβαλιών.

Γαλακτοπαραγωγή
Το βουβαλινό γάλα έχει ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών, ψωρίασης, εκζέματα ή δυσανεξία στην λακτόζη. Το φρέσκο γάλα ειδικά συνιστάται ως τροφή αδύνατων και ασθενών ανθρώπων. Βούλγαροι συγγραφείς αναφέρουν ότι, μετά την καταστροφή του Chernobyl, διαπίστωσαν πως η ραδιενεργός ρύπανση του γάλακτος βουβάλου ήταν χαμηλότερη από των άλλων ειδών γάλακτος και θεωρούν ότι το γάλα βουβάλου, εκτός από την υψηλή βιολογική του αξία, θα ήταν δυνατόν να θεωρηθεί "στρατηγικής σημασίας" τροφή του ανθρώπου σε περίπτωση εκτεταμένων ραδιενεργών ρυπάνσεων.
Είναι απόλυτο υγιεινό γιατί τα βουβάλι ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδι, τριφύλλι και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Το γάλα βουβαλιού περιέχει λιγότερο νερό, περισσότερα ολικά στερεά, λίπος και πρωτεΐνη και ελάχιστα περισσότερη λακτόζη από το γάλα αγελάδας. Λόγω της μεγαλύτερης λιποπεριεκτικότητάς του, 50-60% υψηλότερη από το γάλα αγελάδας. Αρκετοί ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι η βιολογική αξία του γάλακτος του βουβάλου είναι υψηλότερη από την αξία του αγελαδινού. Επειδή από το γάλα βουβάλου απουσιάζει η καροτίνη (πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α), η λευκότητά του συχνά χρησιμοποιείται για να διακρίνεται από το γάλα αγελάδας. Παρόλη όμως την απουσία της καροτίνης, το ποσοστό της βιταμίνης Α κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνα του αγελαδινού γάλακτος.

Προϊόντα γάλακτος βουβάλου
Από το γάλα του βουβάλου παράγεται ποικιλία προϊόντων, όπως γιαούρτι, διάφορα είδη τυριών, παγωτό και συμπυκνωμένο γάλα. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για επεξεργασία επειδή έχει μεγαλύτερη πυκνότητα και προσφέρεται για τυροκόμηση, ακόμη και σε οικογενειακής μορφής εκμεταλλεύσεις. Για την παραγωγή 1 kg τυριού απαιτούνται 8 kg αγελαδινού γάλακτος, ενώ μόνο 5 kg γάλακτος βουβάλου. Τα αντίστοιχα ποσά για την παρασκευή 1 1'ι βουτύρου είναι 14 έναντι 10 kg.

Ενώ το γάλα του βουβάλου έχει μεγάλη ζήτηση για την παραγωγή μαλακών τυριών, δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητό για την παρασκευή σκληρών τυριών τύπου cheddar ή gouda. Κρεοπαραγωγή Το κρέας του βουβάλου, όπως και το γάλα, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα αντίστοιχα προϊόντα που προέρχονται από τα κοινά βοοειδή. Ενώ όμως, η περιεκτικότητα σε λίπος του γάλακτος βουβάλου είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με το γάλα αγελάδας, η περιεκτικότητα του κρέατος βουβάλου σε λίπος είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με το κρέας των κοινών βοοειδών. Το ζώο αυτό, σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ , υπόσχεται να εξελιχθεί σε μία από τις κύριες πηγές προμήθειας κρέατος, αν και εκτροφή βουβάλων αποκλειστικά για την παραγωγή κρέατος παρατηρείται μόνον πρόσφατα.

'Όταν οι βούβαλοι αναπτύσσονται και διατρέφονται κατάλληλα, το κρέας τους είναι τρυφερό και εύγευστο. Εντούτοις, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος βουβάλου προερχόταν και εξακολουθεί να προέρχεται από ενήλικα ζώα που σφάζονται στο τέλος της παραγωγικής τους ζωής, αφού έχουν ζήσει ως ζώα εργασίας ή γαλακτοπαραγωγής, η ποιότητά του και η απόδοση σφαγίου είναι χαμηλή. Στην Ινδία, σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις, η κατά προσέγγιση απόδοση σφαγίου ανέρχεται σε 9%. Η ίδια χώρα, χάρη στον τεράστιο πληθυσμό βουβάλων που διαθέτει, είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρέατος βουβάλου (1 εκατομμύριο περίπου τόνοι) και ακολουθεί το Πακιστάν (0,4 εκατομμύρια τόνοι), η Κίνα και η Αίγυπτος (0,2 εκατομμύρια τόνοι η κάθε μία). Το κρέας των βουβαλιών συγκριτικά με το μοσχάρι έχει
1. Σκουρότερο χρώμα.
2. Λιγότερο ενδομυϊκό λίπος (1-2% λιγότερο μαρμαρώδες).
3. Λευκότερο χρώμα λίπους.
4. Παρόμοια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Η παγκόσμια παραγωγή κρέατος βουβάλου εκτιμάται από τον ΕΑΟ σε 2 εκατομμύρια τόνους, που προέρχονται προφανώς από αναπτυσσόμενες χώρες. Αν και οι αριθμοί αυτοί πιθανόν να είναι υποεκτιμημένοι εξαιτίας ελλιπών πληροφοριών, η παραγωγή κρέατος βουβάλου δεν μπορεί να συγκριθεί με την παρούσα συνολική παραγωγή βοείου κρέατος, που ανέρχεται σε 20 και 54 εκατομμύρια τόνους στις αναπτυσσόμενες χώρες και σε παγκόσμιο επίπεδο, αντίστοιχα. Στο σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής η ποσότητα κρέατος από όλα τα είδη βουβάλων αντιπροσωπεύει ποσοστό 1% περίπου. Στην Ινδία, το κρέας των βουβάλων αντιπροσωπεύει φθηνό τύπο κρέατος που καταναλίσκεται από ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού σε σχέση με το βόειο κρέας. Παρόλα αυτά, η παραγωγή υπερκαλύπτει την εγχώρια ζήτηση και οι εξαγωγές που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ανέρχονται σε 60000 τόνους περίπου τα τελευταία χρόνια. Οι κυριότερες αγορές είναι η Μαλαισία και διάφορες Αραβικές χώρες. Όπως συμβαίνει και με την παραγωγή, το κρέας του βουβάλου δεν αποτελεί σημαντικό μέρος του διεθνούς εμπορίου κρέατος, καθώς οι παγκόσμιες εξαγωγές βοείου κρέατος κατά το 1992 έχουν εκτιμηθεί από τον ΑΟ σε 5 εκατομμύρια τόνους. Εκτός από την Ινδία και έναν αριθμό μικροτέρων προμηθευτών, η Αυστραλία εξάγει λίγες χιλιάδες τόνους κρέατος ετησίως από τα βουβάλια ημιαγρίας κατάστασης που διαθέτει. Οι παραδοσιακές αγορές της Αυστραλίας είναι η ανατολική Ασία και η δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τις συμφωνίες της GATT, η Αυστραλία επιτρέπεται να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με 2250 τόνους κρέατος βουβάλου, οι πραγματικές όμως εξαγωγές των τελευταίων ετών βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτό το επιτρεπτό όριο. Παρόλο που στην Αίγυπτο το κρέας μόσχου βουβάλου θεωρείται ως εξαιρετικό έδεσμα, στην Αφρική και την νότια Ασία οι αρσενικοί μόσχοι βουβάλων ως πηγή κρέατος έχουν αξιοποιηθεί σε μικρό βαθμό. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, στην Ινδία το 35°/ο όλων των αρσενικών μόσχων βουβάλων επιζούν και ενηλικιώνονται. Παρομοίως, στο Πακιστάν όπου τα βοοειδή προμηθεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωικής εργασίας και τα βουβάλια εκτρέφονται κυρίως για παραγωγή γάλακτος, γίνεται μικρή αξιοποίηση των ανεπιθύμητων αρσενικών μόσχων βουβάλων. Στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα των 019Η κ.ά. (1992) (Πίνακας 6), οι βούβαλοι έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα πρωτεϊνης στο κρέας τους σε σχέση με τα βοοειδή και προμηθεύουν σχετικά μεγαλύτερο ποσοστό τεμαχίων υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές στην Ιταλία προτιμούν το βόειο κρέας και οι τιμές των σφαγίων των βουβάλων είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές για τα βοοειδή .